Onze koffie

Goede kwaliteit voor een faire prijs. 

Goede kwaliteit voor een faire prijs, dat is waar Kaan Koffie voor staat. Er bestaan heel veel verschillende soorten, maar slechts twee daarvan, Arabica en Robusta, zijn van belang voor de koffieconsumptie. Het meerendeel van de arabicaplanten groeit wereldwijd rond de evenaar en de beste kwaliteiten komen van de hoger geleden gebieden, boven 1000-1800 meter. De arabicaplant is milder en aromatischer dan de robustaplant waarvan de meeste productie afkomstig is uit gebieden tussen de 200-500 meter boven de zeespiegel. 

100% arabica melanges, lager cafeine gehalte.

Het cafeinepercentage van de robustabonen bedraagt 2-3%. De op basis van 30 jaar ervaring geselecteerde Arabica melanges van Kaan Koffie hebben een beduidend lager cafeinegehalte (0.8-1,3%), zijn voller van smaak en aromatischer dan melanges waarin veel robusta bonen zijn verwerkt. Zet u de koffie met een espressomachine, dank komen meer smaakstoffen vrij dan met gefilterde koffie. Bovendien bevat de met een espressomachine gezette koffie tot 30% minder caffeine. 

Ambachtelijke gebrand in een Probat koffiebrander

Al jaren lang worden onze koffies ambachtelijke gebrand door een shopbrander van Probat uit het duitse Emmerich (de Mercedes onder de koffiebranders). Per 1 december 2014 is de 6 kg brander opgevolgd door de Probatone 12. De opvolger van de 6kg brander, met meer capaciteit en verfijnde technieken. 

Kaan Koffie op RTL in Lifestyle Experience.

Eind 2015 kwam RTL Lifestyle Experience filmen in de koffiebranderij. Elise van der Meijden wilde alles te weten komen over de koffie en de branderij. 

rtl4 Proefkonijnen(BNN) in de branderij

Voor het programma proefkonijnen bezochten Dennis en Valerio de koffiebranderij.