Geschiedenis

Oorsprong

Makelaardij als startpunt

Kaan Koffie is een uit de hand gelopen hobby van de oprichter van het bedrijf, Jac Kaan. Hij leerde de kneepjes van het vak bij oude handelshuizen zoals Koninklijke G de Vries en Alpha Commodities beiden gevestigd in Amsterdam waar hij van 1976 tot 1995 werkte. In 1995 stapte Jac uit de directie van Alpha Commodities en begon zijn eigen onderneming waarin zijn beroep de koffiemakelaardij en z’n hobby de koffiebranderij werden samen gebracht. Als makelaar in koffie zag hij een steeds grotere productie wereldwijd maar ook een vervlakking van de aangeboden kwaliteit omdat de grote meerderheid van de koffieconsumenten zich toen nog nauwelijks verdiepte in de inhoud van het pak en daardoor de koffiebrander over de inhoud liet beslissen wat de kwaliteit niet ten goede kwam.

Start in de keuken

In de keuken van zijn kantoor werd een Probat brander geplaatst en in de vrije uurtjes werd voor de koffieliefhebbers gebrand en uitleg gegeven aan ieder die meer wilde weten van dit prachtige product. Bij deze presentaties komt de in de afgelopen ruim dertig jaar opgebouwde kennis ten volle tot zijn recht ook waar het gaat op de keuze van leveranciers die voortdurend worden geselecteerd op verantwoord ondernemerschap. De groei van deze als hobby gestarte activiteit noopte Jac in 2003 hier definitief alle aandacht op te richten en uit te zien naar een geschikte locatie om dit verder uit te bouwen.

De eerste winkel

De start werd gemaakt op De Dijken 33 van het gelijknamige industrie terrein te Tuitjenhorn. Centraal gelegen aan de snelweg en makkelijk bereikbaar. Al snel groeide de ambachtelijke koffiebranderij uit haar jasje en enige jaren geleden verhuisde het bedrijf naar nummer 29H met veel meer ontwikkelingsruimte. Hier werkt het hele Kaan Koffie familie aan de uitwerking van de koffiebeleving naar zijn definitieve vorm en zal de inmiddels traditionele open dag op elke laatste zondag van de maand verder gestalte krijgen als een vast evenement met een wisselend thema. Alle Kaan Koffie producten zijn hier verkrijgbaar maar ook via de webshop en op zeven locaties in Noord Holland.

Onze Belofte

Wekelijks vers gebrand

De koffie die je koopt is gegarandeerd vers want we branden exact wat er wekelijks verkocht wordt.

Kwaliteit voor een faire prijs

Kwaliteitskoffie hoeft niet duur te zijn. Doordat we niet op een A-locatie onze koffie verkopen kunnen we de prijs laag houden.

Ruim 35 jaar vakmanschap

Van makelaar tot koffiebrander. Oprichter en brander Jac Kaan is begonnen als makelaar in koffie in 1976.

Aan het woord