Koffiezet tips voor op de camping

Koffiezet tips voor op de camping

Koffiezet tips voor op de camping

Het is zomer! Dat betekent reizen, vakantie, buitenactiviteiten!! Misschien hou je van wandelen of kamperen, of ben je van plan een roadtrip te maken. Hoe dan ook, je gaat koffie willen, toch?

Waar je ook bent - Parijs, het bos, je keuken - er gaat niets boven je dag beginnen met een heerlijke kop koffie.

Hier zijn de 4 beste manieren om koffie te zetten tijdens het reizen...


1. Koffie “John Wayne" stijl

(ook bekend als Cowboy Coffee - Koffie zetten zonder een koffiezetapparaat)

Dit zou de manier zijn waarop cowboys het deden toen ze onder de sterren kampeerden.

Je vult gewoon een grote metalen kan met water, gooit de gewenste hoeveelheid koffie erin, zet de kan op een rooster boven het vuur en wacht. In ongeveer 5-10 minuten heb je een gloeiend hete kop koffie.

Als je meer bescherming wilt tegen het krijgen van gemalen koffie in je koffie, probeer dan een gepercoleerde kan. Of schenk je koffie door een filter.

Zelfs als je niet voor deze methode kiest, is de kan of een draadloze elektrische waterkoker eigenlijk een must als je koffie wilt tijdens je avonturen.


2. French Press

Koffieliefhebbers van de Franse pers, verheug je! Er is er een die je mee kunt nemen op reis. Je hoeft niet het risico te lopen om de breekbare die je elke dag gebruikt kapot te maken!

Voor deze methode heb je een manier nodig om water op te warmen om over de koffie en een koffiekopje te gieten, maar de rest van het proces is vrijwel hetzelfde!


filterkoffie

3. Druppel koffie

Er zijn verschillende koffiezetapparaten die geschikt zijn voor reizen en kamperen. Sommige zijn beter voor verschillende situaties dan andere. Bekijk deze Presso XI maar eens.

Als je aan het backpacken bent, is een campingkoffiezetapparaat waarschijnlijk niet de beste keuze; het is omvangrijk en voegt gewicht toe. Als je echter op weg bent naar je bestemming en gewicht niet relevant is, is het misschien de moeite waard om mee te nemen als je houdt van dat gevoel van het inschenken van een dampende kop koffie uit een koffiepot.

Degenen die ruimte en gewicht willen besparen, zijn misschien meer geïnteresseerd in een apparaat dat opvouwbaar is of dat op een reismok past en als druppelaar fungeert. Als het laatste klinkt als iets dat je zou gebruiken, bekijk dan deze 'recensie van de Primula Single Serve Coffee Buddy.


4. Espresso

Maak je geen zorgen, espresso-liefhebbers, je werd niet vergeten. Een van de beste espressomachines voor op reis is gemaakt door Bialetti.

Het is groot (voor ongeveer 6 kopjes) en gemakkelijk te gebruiken - alles wat je nodig hebt is koud water (gefilterd water zorgt voor een beter smakende espresso), je favoriete bonen (grof gemalen) en een brander om de karaf op te verwarmen.


In minder dan 5 minuten geniet je van een rijke schuimige espresso! Goede reis!