Foto: KaanKoffie
Soms zit vooruitgang niet in groter, sneller of meer, maar in slimmer werken. Met onze nieuwe koffiezuiger maken we het werk in de branderij weer een stukje makkelijker.
Waar we voorheen veel met losse emmers werkten en handmatig koffie door de branderij moesten verplaatsen, neemt de koffiezuiger nu een groot deel van dat werk over. Dat scheelt handelingen, tilmomenten en vooral veel onnodige beweging.
De groene bonen worden nu rechtstreeks vanuit de houten silo’s boven de brander naar de trechter gezogen. Precies gedoseerd en zonder omwegen. Dat zorgt voor rust, overzicht en een constantere aanvoer tijdens het branden.
Ook na het branden helpt de koffiezuiger ons verder. Gebrande of gemelangeerde bonen worden makkelijker naar de weger gebracht, zodat ze direct verpakt kunnen worden. Minder stappen, minder kans op fouten en een soepelere flow.
Door dit soort verbeteringen kunnen we ons steeds meer richten op waar het voor ons om draait: het verbeteren van het brandproces, het verfijnen van smaak en het bewaken van kwaliteit. Tegelijkertijd maken we de branderij klaar voor verdere groei.
Elke dag een beetje beter.
Benieuwd hoe dit er in de praktijk uitziet? We laten het graag zien. Bekijk de video op Instagram en volg ons voor meer inkijkjes in de branderij.
Opmerkingen