Rode bessen op de koffiezolder!

Rode bessen op de koffiezolder!

Rode bessen op de koffiezolder!

Jaaaa! Weer een mini oogst op de koffiezolder. Daar krijg je toch zin in! Fijn weekend! De bessen zijn binnenkort te bewonderen in de koffiebranderij.

Wat is een koffiebes en hoe smaakt het?

Veel mensen weten het niet, maar koffie is een vrucht. Dus waarom drinken we het in plaats van het te eten? Helaas zijn koffiebessen niet beschikbaar in de supermarkten in Nederland want het vruchtvlees van de koffiebes is eigenlijk verrassend lekker. Het nadeel van de koffiebes is dat het voor een grootdeel uit de twee pitten - die we beter kennen als koffiebessen - en maar een klein gedeelte vruchtvlees.

Een koffieplant is een fruitboom

De koffieplant is een fruitboom. De vruchten lijken qua uiterlijk op bessen. Ze beginnen groen en naarmate ze rijpen, worden ze roder. Nadat ze zijn geplukt, worden de schil en het vruchtvlees verwijderd en wat overblijft zijn de zaden. De zaden worden uiteindelijk geroosterd en staan ​​dan bekend als 'koffiebonen'.

Hoe smaakt een koffiebes?

De smaak van een rijpe koffiekers is vrij aangenaam. De smaak is niet zo verfijnd als andere vruchten zoals een rijpe mango bijvoorbeeld, maar het is een aangename smaak. Het is zoet en fris tegelijk. Stel je een watermeloen voor, gemengd met een abrikoos.

Kaan Koffie - Koffiebessen