De uitdaging van het biologisch keurmerk

De uitdaging van het biologisch keurmerk

Foto: Google


De uitdaging van het biologisch keurmerk

Hoewel we trots zijn op het feit dat we steeds meer biologische koffiebonen aan ons assortiment kunnen toevoegen, is het voor ons momenteel nog niet mogelijk om het officiële biologische keurmerk te voeren. Dit komt doordat het verkrijgen van dit keurmerk een aanzienlijke investering vereist in ons huidige verwerkingsproces in de branderij. Om een officieel biologisch keurmerk te mogen voeren, moeten traditioneel en biologisch geteelde bonen strikt gescheiden worden verwerkt. Dit betekent aparte opslag, verwerking en branding, wat voor ons nu nog een te grote logistieke en financiële uitdaging is.


Onze biologisch geteelde koffies

Ondanks dat we nog niet officieel gecertificeerd zijn, willen we onze klanten toch laten weten dat we steeds meer op biologische wijze geteelde en gecertificeerde koffie inkopen. Dit betekent dat de boeren die deze bonen verbouwen, duurzame landbouwpraktijken toepassen zonder het gebruik van synthetische pesticiden of kunstmest.


Onze biologische gecertificeerde inkoop

Een van de hoogtepunten van ons assortiment is de koffie uit Mexico. Juiste de hoger gelegen gebieden (altura) en de vulkanische bodem, bieden de perfecte omstandigheden voor het telen van hoogwaardige koffiebonen. De biologische boeren gebruiken traditionele methoden om hun koffie te verbouwen, wat resulteert in een rijke, volle smaak met delicate tonen van chocolade en noten.


Maar probeer ook eens onze al eerder in het assortiment opgenomen Indonesië Raya Goyo. Deze koffie komt uit de hooglanden van Sumatra, een gebied dat bekend staat om zijn unieke en complexe koffiesmaken. De biologische praktijken van de boeren in deze regio dragen bij aan de levendige smaken van de koffie, met hints van kruiden en een zijdezachte afdronk. Denk ook aan onze Ethiopian Sidamo of onze laatste nieuwkomer Colombia Excelso!


Onze toekomstvisie

Bij Kaan Koffie zijn we vastbesloten om onze reis naar duurzaamheid voort te zetten. Hoewel het verkrijgen van het biologisch keurmerk momenteel een uitdaging is, blijven we streven naar manieren om onze processen te verbeteren en te investeren in duurzame praktijken. Ons doel is om in de toekomst volledig gecertificeerd te zijn zodra we alle door ons gewenste kwaliteiten biologische kunnen inkopen.

We nodigen u uit om onze nieuwe biologische koffies te proberen en samen met ons deze stap richting een duurzamere wereld te zetten. Uw feedback en ondersteuning zijn van onschatbare waarde voor ons, en we hopen dat u net zo enthousiast bent over deze nieuwe toevoegingen als wij.

Met vriendelijke groet,

Het Kaan Koffie Team